Loading
Sep 1, 2015

Instagram agency Filter van start

written by Arjan van de Steeg

launch

Influencer agency First en social media agency a friend of mine bundelen de krachten en starten per 3 september Filter: het eerste full service Instagram bureau van Nederland.

Instagram is met 3 miljoen gebruikers inmiddels een van de grootste sociale netwerken van Nederland. Content die daar geplaatst wordt behaald opvallend hoge engagement rates. Toch staat het commercieel gebruik van het netwerk nog altijd in de kinderschoenen.

Full service
Filter gaat daar verandering in brengen door merken te helpen met het maken vannetwerk specifieke content, het samenwerken met Instagram influencers en het bedenken van campagnes. Tevens biedt Filter als een van de eersten de officiële Instagram adverteermogelijkheden aan.

“Instagram is een eigenzinnig sociaal netwerk, waar je vooral komt voor inspiratie. Dat vraagt om een heel andere strategie en andere content dan bijvoorbeeld Facebook„Rocco Stallvord, mede-oprichter Filter

Pioniers
Beide oprichters zijn pioniers in hun eigen vakgebied en deden onafhankelijk van elkaar ervaring op met Instagram. Ook het nieuwe bedrijf geldt als pionier, door als eerste in Nederland een full service oplossing voor Instagram aan te bieden.

“Onze specifieke social marketing kennis en het uitgebreide influencers netwerk van First is voor Instagram de ideale combinatie„Marcel van der Heijden, mede-oprichter Filter

Influencers
Meer dan bij andere sociale netwerken is de rol van influencers op Instagram erg belangrijk. Ze helpen merken bij het opbouwen van bereik , dragen bij aan de geloofwaardigheid  van het merk en bij het publiceren van relevante en unieke content. Filter beschikt over een persoonlijk netwerk van kwalitatieve influencers op zo’n beetje alle onderwerpen.

“Hashtag lists? Instachallenges? Carrousel ads? Regrammen? Instagram is een wereld op zich, die we graag voor je openen„Rocco Stallvord, mede-oprichter Filter

Het nieuwe bureau is gevestigd in het pand van a friend of mine, waar inmiddels een team van 5 mensen werkt voor klanten als Huawei, Hunkemöller en Philips.

 

Terug naar overzicht